Psykomotorisk terapi

Hvad er psykomotorisk terapi?

Psykomotorisk terapi er en behandlingsform, som kombinerer:

– samtaleterapi
– manuel behandling
– øvelser

Du vil få større indsigt i din krops signaler og dine handle- og tankemønstre, hvilket kan hjælpe dig videre til det, du ønsker at opnå.
Hvad enten det er at kunne være i en travl hverdag uden at blive overbelastet, sove bedre, at arbejde med din angst eller smerter eller hvad end lige din problematik må være.

 • Sofie giver nakkebehandling til klient på briks
 • Sofie giver nakkebehandling til en klient på briks
 • Sofie giver nakkebehandling til klient på briks
sofie-zacho-logo-icon

Med psykomotorisk terapi kan jeg hjælpe dig med at:

 • Styrke din evne til at mærke kroppen og dermed dig selv, dine behov og dine grænser

 • Lindre og mindske dine smerter som hovedpine, migræne og spændinger

 • Blive mere bevidst om hvad du mærker og oplever og hvorfor

 • Blive fri for spændinger i kroppen

 • Slippe overtænkning og bekymringer

 • Forstå dit nervesystem

Psykomotorisk terapi arbejder holistisk med det enkelte menneske. Alt hænger sammen. Vores fysik, psyke og sociale tilværelse.
Når vores ressourcer bliver tæret på mere end hvad godt er, snakker kroppen. Den fortæller dig, at der er noget at være opmærksom på.
Det kan være, du får svært ved at falde i søvn, sover dårligt, får hurtig vejrtrækning, hukommelsesbesvær, mistet eller øget appetit, hovedpine eller smerter.

Hos mig vil du lære at lytte til din krop og dens signaler. Du vil lære at registrere, når din krop “snakker” og signalerer, at du skal være opmærksom – det er nemlig ikke bare lige noget, man gør. For mange er det svært.
Sammen finder vi ud af hvad det er, som gør, at din krop – herunder dit nervesystem – reagerer. Herefter finder vi metoder og redskaber som fungerer for dig, og som du kan bruge til at kunne fortsætte arbejdet hjemme.

Psykomotorisk terapi er nemlig ikke et “quick-fix” eller en behandlingsform, hvor du som klient er en passiv modtager. Det er et samarbejde mellem dig og mig. Du er eksperten på dig, og det er dig, der skal gå vejen.
En vej, jeg vil elske at vejlede og støtte dig på.

Hvem henvender det sig til?

Psykomotorisk terapi henvender sig til alle, men er særligt relevant for dig, som oplever:

 • angst
 • stress
 • smerter
 • udbrændthed
 • depression

Sessionen vil altid tage udgangspunkt i dig – det du mærker, oplever og ønsker, hvorfor ingen sessioner er ens.
For at få mest muligt ud af behandlingen anbefaler jeg et forløb. Hvor langt det skal være, afhænger af din situation og ønskede mål for forløbet.

Hvis du er interesseret i at høre mere, eller du tænker, det kunne være noget for dig, er du meget velkommen til at booke en gratis, uforpligtende introsamtale over telefonen, hvor jeg ringer dig op og vi taler om din henvendelsesårsag.

“Jeg kontaktede Sofie da jeg havde smerte i nakke og skuldre, og var ved at være lidt udkørt på mit arbejde.
Jeg har haft en dejlig oplevelse hos Sofie, hvor jeg har haft mulighed for at blive bevidst om mig selv og mine kropssignaler. Derudover har det været utroligt rart og afslappende at få psykomotorisk behandling ved Sofie. Hendes afslappende stemme, viden om mennesket og imødekommenhed er tre ting som jeg mener du får, hvis du besøger Sofie.”

Maria, Ansat i dagpleje

“Jeg har udfordringer med nedre rygsmerter og som håndværker er det meget vigtigt at jeg har en god smertefri mobilitet, så jeg kan arbejde. Sofie hjalp mig med at finde gode og sunde kropsholdninger som jeg bruger på arbejdet og i hverdagen. Udover det gav hun en behagelig behandling der afspændte min nakke og ryg, hvilket var fantastisk.”

Matias, VVS

Hvordan foregår det?

Ved den psykomotoriske session arbejder vi nysgerrigt og undersøgende – både ved brug af samtale, kropsbehandling og øvelser.

Ved samtalen vil jeg hjælpe dig med at klarlægge din situation, tanker og adfærd samt at reflektere over det.
Vi vil snakke om hvorfor du oplever og mærker det, du gør. Her kommer vi ofte ind på nervesystemet, og hvorfor det reagerer, som det gør og hvordan det fungerer.
Det vil kunne give dig en ro at vide, hvorfor og hvordan din system reagerer som det gør og hvad du kan gøre ved det.

Kropsbehandlingen vil bringe dit nervesystem i ro, og herudover vil fokus ofte være på at skærpe din kropsbevidsthed. Jeg vil undervejs spørge dig, hvad du mærker. Det gør jeg, da kun du kan vide det. Det er dig, der er eksperten på dig og din krop. Jeg skal lære dig at kunne mærke efter hvad der sker i din krop, så du fremadrettet kan tage nogle gode beslutninger og handle mere hensigtsmæssigt, når dit system reagerer.
Behandlingen foregår udenpå dit tøj.

Øvelserne kan enten være fysiske eller kognitive. Vi opbygger sammen en redskabskasse, som du kan bruge i din hverdag. Du vil aldrig blive sendt hjem med nogle øvelser, som ikke giver mening for dig.

Se priser på psykomotorisk behandling her

Kan du ikke finde en tid, som passer dig? Så skriv til mig, så finder vi ud af noget.
Find kontaktoplysninger nederst på siden.